“Arma için herkes elini taşın altına koymalı”

“Arma için herkes elini taşın altına koymalı”

Çetinkaya teknik direktörü Derviş Kolcu, YENİDÜZEN'e açıklamalarda bulundu. Kolcu, camia için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de 5 hafta geride kalırken, şu ana kadar puanla tanışamayan tek takım olan ve ligin son sırasında bulunan Çetinkaya’da işler yolunda gitmiyor. Teknik direktör Derviş Kolcu, takımdaki son durumu YENİDÜZEN’e aktarırken, yönetimin teknik heyete olan güvenini dile getirdi.

 

Kolcu: “Hepimiz el birliğiyle bu kötü günlerden kurtulacağız”

Çetinkaya teknik direktörü Derviş Kolcu, son olarak ligin 5’inci haftasında oynadıkları ve 2-1 mağlup oldukları Baf Ülkü Yurdu maçı sonrasında Yönetim Kurulu ile toplantı yaptıklarını aktararak, toplantıya ‘istifa’ etmek için gittiğini ancak yönetimin kendisine güvendiğini anlattığını, bu yüzden istifa etmekten şu an için vazgeçildiğini ifade etti. Kolcu; “Cumartesi günü Yönetim Kurulu ile olağanüstü bir toplantı yaparak durum değerlendirmesi yaptık. Açıkçası toplantıya giderken benim kafamda istifa etmek vardı. Ancak toplantıda teknik heyet olarak bizlere güvenin tam olduğu aktarıldı. Yeni süreçte takımın yeni hocaya ihtiyaç olmadığı bizlere aktarıldı. Bizler de teknik heyet olarak istifa etmekten vazgeçtik. Kötü bir dönemden geçiyoruz. Çetinkaya, belki de tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Böyle bir dönemde futbolculara özgüveni aşılamak gerekiyor. Eğer bırakıp gitseydim, takımın bu özgüveni önümüzdeki süreçte kolay kolay yakalamayacaktı. Yeni hoca, yeni taktik, yeni oyun planı derken, iyi sonuçların gelmesi için geç kalınabilirdi. Bu takım bugünleri hak etmiyor. Hepimiz el birliğiyle bu kötü günlerden kurtulacağız” dedi.

 

“Devre arasına kadar ‘geçiş’ süreci kararı aldık”

Derviş Kolcu; “Ligin 5 haftalık bölümü geride kaldı. Bütün maçlarda da mağlup olduk. Bu kötü sonuçların en büyük nedeninin, bana göre takım olma yolunda en büyük zaaflarımızın olmasıdır. Maç içerisinde yapılan bireysel hatalar, takım olma yolunda en büyük zaaflarımızdan birisidir. Çalışmalarda bu konu üzerinde daha çok duracağız. Hafta sonu Yönetim Kurulu ile yaptığımız toplantıda devre arasına kadar bir ‘geçiş’ sürecine gitme kararı aldık. Devre arası tamamlanana kadar ne kadar puan toplayabilirsek, bizim için o kadar iyi olacak. Bu bağlamda 1 puan bile bizim için çok önemlidir, o yüzden her maça galibiyet parolasıyla çıkacağız. Bu haftalarda elde edebileceğimiz bir galibiyet özgüvenimizi yerine getirecektir” şeklinde konuştu.

 

“Bu işler oturup ağlamakla olmaz, kenetlenmemiz lazım”

Çetinkaya teknik patronu Kolcu, YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede bu sıkıntılı günlerden çıkmak için sarı kırmızılı ekibe gönül veren herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Kolcu; “Çetinkaya takımı zor günler geçiriyor. Bu takım daha önceden de kötü süreçler yaşadı ve hepsinin üstesinden geldi. Şu andaki durum takımdaki birlik ve beraberliğin önemini daha da önemli hale getiriyor. Yönetiminden, teknik heyetine, futbolcusundan, taraftarına kadar bu arma için herkes elini taşın altına koymak zorunda. Bu işler öyle oturup ağlamakla olmaz, kenetlenmemiz lazım… Yönetimin desteği, teknik heyetin bilgileri, oyuncuların yetenekleri ve taraftarın da desteğiyle bu takım hak ettiği yere getirilir. Kötü günler yaşadığımız bu süreçte buna çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

“Kaymaklı ne yaptığını bilen, güçlü bir ekip”

Genç teknik adam, Cuma akşamı Lefkoşa Atatürk Stadı’nda konuk edecekleri Küçük Kaymaklı maçı hakkında da konuşarak, çok güçlü bir ekiple mücadele edeceklerini söyledi. Derviş Kolcu; “Kaymaklı’nın şu anda ligde 10 puanı bulunuyor. Ne yaptığını bilen, güçlü bir ekiple oynayacağız. Bizim puana çok ihtiyacımız var. Bu yüzden kazanmak için elimizden gelen her şeyi sahaya koyacağız. Galibiyet serisine Kaymaklı galibiyetiyle başlamak beklediğimiz özgüveni yakalayabilmek için çok iyi olur. Hafta boyunca oyuncularımıza bu maçın önemini idrak edeceğiz. Umarım kazanıp, çıkışa geçeriz” değerlendirmesini yaptı.

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.