Ares'ten  Türkiye’de şampiyonluk

Ares'ten Türkiye’de şampiyonluk

Türkiye Triatlon Şampiyonası 2017 final yarışında Eğirdir’de yarışan Ares sporcuları şampiyonluğa ulaştı

A+A-

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Triatlon Türkiye Şampiyonası 2017’nin final yarışı bugün Isparta Eğirdir’de gerçekleşti. Ülkemizden Ares Spor Kulübü sporcularının katıldığı genel klasman yarışlarının son etabında sporcularımız yaş kategorilerinde birincilik ve ikincilik elde ettiler. Hüseyin Arhan, Cem Dağdelen, Kemal Elektrikçi ve Çağan Öztuna’dan oluşan Ares triatlon ekibi takım halinde de Türkiye’de zafere ulaşmayı başardı.

Takımsal alanda Türkiye genelinde en yüksek puana ulaşan Ares Spor Kulübü, Türkiye’de şampiyonluğa ulaşarak daha önce ulaşılamamış yeni bir zafere imza atmış oldu.

Ares Spor Kulübü’nün takımsal alanda Türkiye şampiyonluğuna ulaşması yanı sıra, geçmiş 3 yılda olduğu gibi 2017 yılında da Türkiye şampiyonluğu elde eden sporcuları oldu. Geçmişte Emine Uluçay ve Kemal Elektrikçi ile ülkemize 3 kez Türkiye şampiyonluğu kupası getiren Ares, bu yıl da Türkiye’de çifte şampiyonluk kupası kazandı.

Türkiye şampiyonasının final ayağında Eğirdir’de sprint mesafede yarışan sporcular arasında Kemal Elektrikçi 25-29 yaş kategorisinde 1 sat 7 dakika 42 saniye ile birinciliğe ulaştı ve toplam puanları ile ayni zamanda Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Ares’in Türkiye şampiyonluğuna ulaşan diğer sporcusu ve ayni zamanda takım antrenörü olan ironman sporcu Cem Dağdelen oldu. 45-49 yaş kategorisinde 1 saat 9 dakika 49 saniyede finişe ulaşan Cem Dağdelen hem yaş kategorisinde hem de genel klasmanda Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye Triatlon Şampiyonası’nda geçtiğimiz yıl da ikinci olan Ares’in takım kaptanı ve ironman sporcusu Hüseyin Arhan 2017 yılını da ikinci olarak tamamladı. 35-39 yaş kategorisinde yarışan Hüseyin Arhan 1 saat 7 dakika 27 saniye ile hem kategorisinde hem de genel klasmanda Türkiye ikinciliğini elde etti.

Ares’in bir diğer ironman sporcusu Çağan Öztuna ise Türkiye şampiyonası final ayağında 45-49 yaş kategorisinde 20 saniye ile ilk 5e girmeyi kaçırdı. Öztuna yarışı 1 saat 13 dakika 34 saniyede tamamladı ve kategorisinde altıncı oldu.

Ares triatletleri yarın adamıza dönecek.

 

Bu haber toplam 2552 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.