APOEL sezonu artıda kapattı

APOEL sezonu artıda kapattı

Kıbrıs’ın güneyinin şampiyonu APOEL’in Başkanı Prodromos Petrides açıklamalarda bulundu

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde şampiyonluk ipini göğüsleyen ve Avrupa Ligi’nde de Çeyrek Final’e yükselme başarısı gösteren APOEL’de kulübün başkanı Prodromos Petrides, açıklamalarda bulundu. Takımın genç yıldızı Pieros Sotiriou ve Tomas de Vincenti’nin satışları hakkında konuşan Petrides, bu iki oyuncuya gelen teklifin çok iyi olduğunu söyledi. Sotiriou’yu Danimarka şampiyonu FC Copenhagen’a, de Vincenti’yi de Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Shabab’a verdiklerini kaydeden APOEL Başkanı, Olympiacos’un da ilgilendiği Sotiriou’ya Copenhagen’in çok daha iyi bir teklif yaptığını söyledi.

 

Olympiacos, APOEL’e tepkili

Öte yandan Sotiriou’nun Copenhagen’e transferinin, iyi ilişkiler içerisinde olan APOEL ile Yunan kulübünün ilişkilerini de zedelediği konuşulurken, Olympiacos kulübünün bu konuda APOEL Başkanı’nı eleştirdiği ifade ediliyor. Yunan kulübü, Petrides’in “kişisel kazanımı” için bu transferlere izin verdiğini iddia etti.

 

Sotiriou’nun satışından 3 Milyon Euro kazandı

APOEL Başkanı Petrides ise basına yaptığı açıklamada Sotiriou için kendilerine herhangi resmi bir teklif gelmediğini söyledi. Her iki transfer ile ilgili konuşan Petrides, “Sotiriou’nun satışından 3 Milyon Euro kazanacağız.”dedi. 

 

16.9 Milyon Euro gelir, 13.5 Milyon Euro gider

APOEL Başkanı Prodromos Petrides ayrıca takımın gelir ve gider tablosunu da paylaştı. APOEL’in tüm organizasyonlardan 16.9 Milyon Euro gelir elde ettiğini ifade eden Petrides, Avrupa Kupaları’ndaki başarının meyvelerini aldıklarını söyledi. APOEL Başkanı, Avrupa Ligi’nden 9.8 Milyon Euro gelir elde ettiklerini, 7 Milyon Euro’luk gelirin ise; bilet satışları, De Vincenti, Sotiriou ve Carlao’nun satışları ve yayın gelirlerinden elde ettiklerini kaydetti.  Petrides buna karşılık kulübün geçen sezondaki toplam giderinin de 13.5 Milyon Euro olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1837 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.