Akıncı Ebeoğlu’nu ziyaret etti

Akıncı Ebeoğlu’nu ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk futbolunda önemli bir yere sahip Sevim Ebeoğlu’nu ziyaret etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk futbolunda önemli bir yere sahip Sevim Ebeoğlu’nu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Ebeoğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Akıncı da, uzun bir süredir gerçekleştirmek istediği ziyareti yapabilmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı “Toplumumuza çeşitli alanlarda hizmet vermiş, örnek oluşturmuş değerlerimizi unutmamak onları onurlandırmak görevimizdir.” dedi

Akıncı daha sonra Kıbrıs Türk futbolunun efsane ismi Ebeoğlu’na hem spor alanında hem de toplumsal mücadeleye yaptığı katkılar dolayısıyla Kıbrıs Türk halkının bir vefa nişanesi olarak plaket verdi.

 

Sevim Ebeoğlu kimdir?

Türk ve Rum takımlarının birlikte olduğu Kıbrıs Futbol Federasyonu (1934 – 1955) döneminde gol kralı olan ilk ve tek Kıbrıslı Türk Sevim Ebeoğlu, Kıbrıs futboluna damgasını vuranlar arasında önemli yer tutuyor.

AEL’de iki kez, Doğan Türk Birliği’nde de iki kez gol krallığı yaşayan Ebeoğlu, Rum futbol takımı AEL’in kazandığı 5 şampiyonluğun 3’üne imza attı.

Kıbrıs’ta 1955 öncesinde 1. Kümede oynayan tek Türk kulübü (Önce Lefkoşa Türk Spor Kulübü, sonra Çetinkaya Türk Spor Birliği) Lefkoşa’daydı. Lefkoşa dışındaki yerlerde yaşayan Türk klas futbolcular, 1. Küme’deki Rum takımlarının ilgi alanıydı.

Uzun yıllar Doğan Türk Birliği forması ile ter döken Limasol’un kaliteli futbolcularından Sevim Ebeoğlu da 1. Küme’de oynayabilmek amacıyla AEL’e geçti ve kalitesini burada kanıtladı.

AEL’deyken 1950’de Panathinaikos (Yunanistan) ve Hava Gücü’ne, 1953’de İsrail’e karşı oynayan Sevim Ebeoğlu zaman zaman Türk takımları tarafından takviye alındı.

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Sevim Ebeoğlu, sarı lacivertlere aşkı nedeni ile AEL’in mavi beyaz renklerinin 1955-56 sezonundan itibaren sarı lacivert renklere çevrilmesine katkı koydu.

(TAK)

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.