Afrodisia'da ilk gün tamamlandı

Afrodisia'da ilk gün tamamlandı

Kyrenia Off Road Derneği (KYOFF) tarafından organize edilen “Magic Touch Afrodisia Cyprus Rally-Raid 2017”de ilk gün üç etap geçildi.

A+A-

Ülkemizin en büyük ve en zorlu motorsporları organizasyonlarından biri olan Afrodisia Rally-Raid’de yapılan seremonik startın ardından bugün de etaplarda geçilen ilk gün tamamlandı. Lapta gençlik kampından başlayan macerada ekipler ilk olarak Arapköy-Taşkent-Dikmen üzerinden 55 kilometrelik “Kara Kale” etabını geçtiler. İlk etabın ardından ekipler bu kez Türkeli-Kanlıköy-Pınarbaşı üzerinden 38 kilometrelik “Nehir Ova” etabını geçtiler. Afrodisia’nın zorlu ilk günü Edremit-Ilgaz-Başpınar üzerinden yine 38 kilometrelik “Kış Yarı” etabını geçip, Lapta Gençlik Kampı’nda tamamlandı. Toplamı yaklaşık 520 kilometre olan Afrodisia 2017’de böylece 130 kilometrelik ilk gün tamamlandı.

 

Mevlit – Barış ikilisi ilk sırada

İki kategori üzerinden yapılan yarışın Ralli kategorisinde 14 ekip start alırken, güzergah ve hız cezalarının eklenmediği resmi olmayan derecelere göre ilk günü Orhun Mevlit-Turgut Barış ikilisi ilk sırada, Göksel Macila-Doğu Gürsesler ikilisi ikinci sırada, Musa Ersoy-Kader Hacıabitoğlu ikilisi ise üçüncü sırada tamamladı. 9 ekibin start aldığı raid kategorisinde ise yine resmi olmayan derecelere göre ilk günü Gökhan Onurlu-Ramadan Kıral ikilisi ilk sırada, Sander Kahveciler-Eser Sulo ikilisi ikinci sırada ve Bereket Bereketligil-Rifat Tuğsal ikilisi üçüncü sırada tamamladı. Yarışmanın sportif direktörlüğünü yapan Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre tüm ekiplerin güzergah ve hız cezalarının gecenin geç vaktine kadar inceleneceği ve eklenecek zaman cezalarıyla sıralamalarda değişiklik olabileceği belirtildi.

Yarın Sur, Kralın Toprakları ve Yüksek Bahçe etapları geçilecek

Yarışın ikinci gününde yarın ekipler önce “Sur” ardından “Kralın Toprakları” ve son olarak “Yüksek Bahçe” etaplarını geçecekler. Yarışma formatı gereği etap güzergahları açıklanmazken, seyircilerin 12.00’den itibaren Tepebaşı-Akdeniz yolu üzerinden “Kralın Toprakları” etabını, 15.00’den itibaren ise ODTÜ kampüs girişinin güney kesiminden “Yüksek Bahçe” etabını takip edebilecekleri açıklandı.

Magic Touch Group tarafından sponsorluğu üstlenilen yarışta, KKTC Gençlik Dairesi, Sistem Co. Araç Takip Sistemleri ve Sermet Benli Sigorta Şirketi de yarışmaya katkı sağlayanlar arasında bulunuyor.

 

siralama-001.jpg

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.