Afrodisia heyecanı tamamlandı

Afrodisia heyecanı tamamlandı

Sezonun son yarışında ralli kategorisinde Niyazi Bedel-Hasan Güney ikilisi, raid kategorisinde ise Gökhan Onurlu-Ramadan Kıral ikilisi kazandı.

A+A-

İlk kez 2014 yılında yapılan ve ülkemizin en büyük motorsporları organizasyonlarından biri olan Afrodisia Rally-Raid, bu yıl dördüncü kez, Magic Touch sponsorluğunda yapıldı. 4 günlük bir program ile organize edilen ve yaklaşık 520 kilometrelik 7 etabı içeren Afrodisia 2017, bugün geçilen etabın ardından Girne’de bulunan Magic Touch önünde son buldu.

 

Son günde en uzun etap koşuldu

Lapta Gençlik kampından başlayan yarışın son gününde ekipler, Sadrazamköy-Koruçam-Akdeniz-Kumköy-Aydınköy üzerinden 80 kilometrelik organizasyonun en uzun etabını geçerek finişe ulaştılar. İki kategori üzerinden yapılan yarışın Ralli kategorisinde 11 ekip finişe ulaşmayı başarırken, birinci, son gün yaptıkları atak ile Niyazi Bedel-Hasan Güney ikilisi oldu. İkinci Orhun Mevlit-Turgut Barış ikilisi olurken, yarışın büyük bölümünü lider götüren Göksel Macila-Doğu Gürsesler ikilisi son etapta zaman kaybederek üçüncü oldu. Raid kategorisinde ise 7 ekip finişe ulaşırken, birinci Gökhan Onurlu-Ramadan Kıral ikilisi oldu. İkinci Muzaffer Yemen-Mustafa Yemen ikilisi olurken üçüncü sırada yer alan ekip Bereket Bereketligil-Rifat Tuğsal ikilisi oldu. KKTC Gençlik Dairesi, Sistem Co. Araç Takip Sistemleri ve Sermet Benli Sigorta Şirketi’nin de katkılarıyla yapılan yarış sonunda Girne Magic Touch önünde yapılan ödül töreni ile dereceye girenlere kupaları takdim edildi.

 

Sezon tamamlandı

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü tarafından sportif direktörlüğü üstlenilen yarış sonunda Kyrenia Off Road Derneği 2017 sezonu tamamlandı. Sezonu ralli kategorisinde Niyazi Bedel-Hasan Güney ikilisi şampiyon olarak tamamlarken, raid şampiyonu Gökhan Onurlu-Ramadan Kıral ikilisi oldu.

 

afro-pts.jpg

Bu haber toplam 1736 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.