Adı Doğan ile anıldı, futbolu bıraktı

Adı Doğan ile anıldı, futbolu bıraktı

Adı geçtiğimiz hafta K-Pet Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği ile anılan Semih Şentürk futbolu bırakma kararı aldı.

A+A-

Özellikle Fenerbahçe forması altında attığı gollerle ‘Nöbetçi golcü’ lakabını alan, kariyerinde Fenerbahçe, Antalyaspor, Başakşehir ve Eskişehirspor gibi takımlarda forma giyen Semih Şentürk’ün adı geçtiğimiz hafta ciddi şekilde Doğan Türk Birliği ile anılıyordu. Doğan Türk Birliği’nin Kongolu yıldız Lomana Lua Lua ile anlaşmasının ardından Şentürk futbolu bıraktığını açıkladı. Kariyerinde 318 maça çıkarak fileleri 91 kez havalandıran, Türkiye Milli Takımı’nda da 111 maçta görev yaparak 44 gole imza atan, 2007 – 2008 sezonunda 17 golle gol krallığına ulaşan Şentürk aktif futbolculuk kariyerini noktaladı.

 

Alex’ten Semih’e mesaj

Fenerbahçe’nin efsane oyuncuları arasında yer alan Alex de Souza sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Semih Şentürk’ün futbol kariyerini noktalamasını tabir yerindeyse onurlandırdı. Alex’in mesajı şu şekilde:
"Semih ile 2004 senesinde tanıştık. Atak elemanlarımız Pierre van Hooijdonk ve Nobre'ydi. 2004 devre arasında Nicolas Anelka aramıza katıldı, Pierre sakatlandı. Semih de orada aramızdaydı. Semih'in antrenmanlardaki alan kovalayalıp hareketlenmeleri ve son toplardaki becerisi çok ama çok dikkatimi çekiyordu. Daha sonraları Kezman, Deivid, Guiza, Niang, Sow ve niceleri geldi. Ama Semih çalışmaya devam ediyordu. Ne zaman saha içinde görev gelse ondan bekleneni her zaman yapıyordu. Hiç unutmuyorum Zico geldiğinde bana iki şey söyledi .1-) Alex yeni kaptan sensin 2-) Türk oyuncuları tanımamda bana yardımcı ol çünkü Türkleri iyi tanımam lazım. Zico'dan Semih'i dikkatle izlemesini, buna fazlasıyla değer olduğunu söylemiştim. Ve Zico bunu uyguladı. Özellikle Brezilyalı oyuncular Semih ile oynamaktan büyük keyif alıyorlardı. Çok ama çok iyiydi. Ben Semih ile birlikte oynamaya bayılıyordum. İlk günümden son günüme kadar benim yanımda oldu, benim Türk gibi olmama yardımcı olanlardan oldu. Bana hep yardımcı oldu. Bugün onunla telefonda konuşurken çok duygulandım. Futbolu bıraktığının haberini bana verdi ve o anda beraber yaşadığımız birçok duygu, beraber yarattığımız bir çok atak gözümün önünde canlandı. Semih, seni çok seviyorum kardeş. Sana artık saha dışı hayatında dünyalar dolusu şans diliyorum.”

Bu haber toplam 2421 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.