“Adaletli olunması için lig başlayıp tamamlanmalı”

“Adaletli olunması için lig başlayıp tamamlanmalı”

Lefke Türk Spor Kulübü Başkanı Adnan Doğruyol liglerin başlatılması taraftarı olduklarını, düşmeye veya şampiyonluğa oynayan takımlar olduğu için adaletli olunması anlamında liglerin tamamlanması gerektiğini belirtti.

A+A-

Lefke Türk Spor Kulübü Başkanı Adnan Doğruyol liglerin başlatılması taraftarı olduklarını, düşmeye veya şampiyonluğa oynayan takımlar olduğu için adaletli olunması anlamında liglerin tamamlanması gerektiğini belirtti. Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programına konuşan Doğruyol, kulüp olarak olan projeleri ile ilgili görüşler de aktardı.

 

Doğruyol: “Proje Lefke’ye canlılık katacak”

Lefke Türk Spor Kulübü olarak daha önceden olan bir projeleri olduğunu belirten Adnan Doğruyol, “Lefke, batıda son çıkış noktasında olan bir ilçe. Futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Başkanlığa geldiğimde arkadaşların başlattığı bir proje vardı. Yol haritasını ortaya koyduk. Stadın orada CMC’ye ayrılan boş arazi vardı. Bunu 49 yıllığına devletten aldık Bakanlar Kurulu kararıyla. Buraya Spor Dairesi’nin katkılarıyla bir fitnes salonu yaparak LAÜ’ye devredeceğiz. LAÜ, Beden Eğitimi, Spor Yüksek Okulu’nu oraya taşıyacak. Dolayısıyla bu Lefke’ye bir canlılık sağlayacak. Orayı komple bir spor kompleksi olarak düşünmek gerekir. Yanlarına sahalar yapılacak. Yurt dışından bile takımlar gelerek kamp yapabilecek. Bunun yanında orayı LAÜ’ye sözleşme karşılığında devredeceğiz, alacağımız kira ile kulübü daha iyi bir noktaya getirmeyi planlıyoruz. Lefke hiç şampiyonluk yaşamayan bir kulüp. Hedefimiz kulübe şampiyonluklar yaşatmak istiyoruz. LAÜ bize çok büyük katkılarda bulunuyor, onlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“Altyapımız için LAÜ ile anlaştık”

Adnan Doğruyol, LAÜ ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde altyapıyı üniversiteye aktardıklarını belirtti. Doğruyol, “Altyapımızda olan 110 oyuncumuz için de LAÜ ile anlaştık. LAÜ futbol akademi diye bir okul kurdular. Küçükler orada bilimsel olarak yetişiyorlar ve bize kaynak sağlıyorlar. Belli bir yaşa gelince onları alıp U14, U17 gibi kategorize edip A takıma yetişmelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Liglerin oynanması taraftarıyız”

“Biz liglerin başlaması taraftarıyız” diyen Adnan Doğruyo, “Bilim Kurulu başlayın derse, herkes hem fikir olursa başlasın. Çünkü adaletli olunmalı. Düşmeye veya şampiyonluğa oynayan takımlar var. Biz 8. sıradayız ama oynanması taraftarıyız. Yabancı konusunda da yabancı olmasın, altyapıya önem verelim, çocuklarımızla devam edelim” dedi. Yabancı oyuncu konusunda da konuşan Doğruyol, “Bu durumda yabancı futbolcularımız da var. Kendi evlatlarımız onlar. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Onlara durumu aktardık. Bu süreçte futbolda gelirlerin azaldığını söyledik. Bu süreçte para almayacaklar ama evlerinde iaşe, bakım ve yemek her şeylerini karşılıyoruz. Yeni sezon için yabancı futbolcu olmasın görüşündeyiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1408 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.