“45 yıllık bekleyiş çok fazla…”

“45 yıllık bekleyiş çok fazla…”

Güney Kıbrıs 1. Lig ekiplerinden Nea Salamina, Maraş’ın açılmasına yönelik gelişmelerden ciddi endişe duyduklarını belirtti.

A+A-

Güney Kıbrıs 1. Lig ekiplerinden Nea Salamina, son günlerde açılacağı iddia edilen Maraş ile ilgili açıklama yaptı.

1974 sonrası Maraş’tan göç eden Nea Salamina’da yönetim kurulu, bölgenin yeniden açılması konusundaki gelişmelerle ilgili ciddi endişeleri olduğunu belirtti.

Nea Salamina hükümeti ve tüm yetkilileri şehirdeki yeni bir oldu bittiye yönelik tüm girişimleri engellemek amacıyla alınabilecek tüm önlemleri almaya davet ederken, ayrıldıkları şehirlerine yeniden dönüş için organize bir kurumun oluşturulması istenerek “45 yıllık bekleyiş çok fazla…” ifadelerini kullandı.

 

Açıklama

Nea Salamina yönetiminin kulübün sosyal medya hesabında paylaştığı açıklama şu şekilde:

“Basına yansıyan kapalı Maraş’ın yeniden açılması konusunda Nea Salamina olarak ciddi endişelerimiz vardır.

Hükümeti ve tüm yetkilileri şehirdeki yeni bir oldubittiye yönelik tüm girişimleri engellemek amacıyla alınabilecek tüm önlemleri almaya davet ediyoruz.

Belediyeyi hem bu çabada öncü olmaya hem de Birleşmiş Milletler kararında belirtildiği gibi şehrin yasal sahiplerine geri verilmesi için aktif girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.

Nea Salamina olarak önerimiz belediyenin şehrimizde yer alan tüm kuruluşlardan oluşan organize bir kurum oluşturması ve bu kurumun belediye önderliğinde şehrimize geri dönüş yolunda karar alınması için çalışmalar yapmasıdır. 45 yıllık bekleyiş çok fazla…”

Bu haber toplam 1148 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.